+46 70-631 08 20 uthyrning@smahede.se
Är Småhede det perfekta boendet för dig?    BOKA NU!

Vemdalsskalet

Vemdalsskalet är den största av Skistars fyra anläggningar och den anläggning som fått ge namn åt hela skidområdet. Här erbjuds en varierad alpin skidåkning med en bra mix av lätta och svåra backar. Det finns även gott om restauranger och service runt anläggningen.

Alpint

I Vemdalsskalet finns 11 liftar, varav 4 är stolliftar för sex personer, vilket gör det lätt att komma upp på bergstopparna. Från båda topparna går det att komma ner via blåa, röda och svarta pister. Vid högfjällshotellet finns ett stort barnområde.
Vemdalen, Björnrike, Storhogna och Klövsjö drivs alla av Skistar, vilket innebär att samma liftkort fungerar i alla fyra anläggningar.

Längdspår

Vemdalsskalets spårcentral har spår som är 2,5, 6 samt 10 km långa. Det kortaste spåret har elbelysning. Det finns även förbindelsepår till Björnrike och Storhogna spårcentraler som är ca 6 km.
Vid Vargen finns ett 7,5 km långt privat spår.

Parkering

I Vemdalsskalet finns flera parkeringsplatser att välja på. Den stora parkeringsplatsen finns uppe vid Högfjällshotellet och Skalets torg. En mindre parkeringsplats finns nere vid Skalspasset. Vi brukar parkera vid Skalspasset eftersom parkeringen ligger mycket nära både värmestuga och lift, dessutom är det ofta mindre bilar på den parkeringsplatsen.

Externa Länkar

Navigera till parkeringsplats vid Högfjällshotellet
Navigera till parkeringsplats vid Skalspasset

Navigera till Vemdalsskalets spårcentral
Navigera till Vargen

Skistars webbsida för Vemdalen

Småhede

Vemdalens högfjällshotell

Kontakta oss

2 + 9 =