+46 70-631 08 20 uthyrning@smahede.se
Är Småhede det perfekta boendet för dig?    BOKA NU!

Lill-råndafallet

Lill-råndafallet ligger i Brovallvålens naturreservat i närheten av Råndalen. Fallet markerar starten på Lill-råndafallets kanjon och vandringen dit går längst gamla timmervägar, myrmark och branta sluttningar.

Vägbeskrivning

Från Hede kör ni söderut mot Råndalen. När ni kommit nästan ända fram till Råndalen (1,6 km från korsningen) ska ni svänga höger in på en skogsväg som är i dåligt skick – det är gångfart som gäller större delen av vägen. Det finns en liten skylt vid infarten till vägen som upplyser om att det är vägen till vattenfallet. Följ skogsvägen 5 km tills ni kommer till en vändplats vid vägens slut – här parkerar ni bilen.

Från parkeringen är det ca 2,5 km vandring längst till vattenfallet. Leden går över våtmarker så ta på stövlar. På myrarna kan ni spana efter vilda orkideér och hjortron.

När ni kommit fram till toppen av vattenfallet kan ni gå tillbaka längst leden några hundra meter och ta er ut på kanten av kanjonen längst de upptrampade stigarna för att få en bättre utsikt över fallet och kanjonen.

Externa länkar

Navigera till parkeringsplats
Länsstyrelsen sida om Brovallvålens naturreservat

Småhede

Parkering

Lill-råndafallet

Kontakta oss

6 + 1 =